Himarë, mbështetje promovimit të kulturës

19/11/2011 00:00

Profesorë, qytetarë dhe punonjës të bashkisë kanë zhvilluar në Himarë, konferencën ndërkombëtare me teme ’26 shekuj histori”.

Himara, eshte nje nder krahinat me potenciale te larta turistike dhe kulturore, te cilat duhet te shfrytezohen mire, per te zhvilluar ekonomine. Ambasada amerikane ka financuar permes programit te granteve te vogla te Komisionit per Demokraci kete projekt.

Shefja e Zyres e Marredhenieve me Publikun ne Ambasaden e Shteteve te Bashkuara ne Tirane, Elisabet Lewis duke folur ne gjuhen shqipe theksoi se eshte shume i rendesishem bashkepunimi mes shoqerise civile dhe perfaqesuesve te pushtetit qendror apo lokal.

“Ky projekt është një shembull i mirë, se si shoqëria civile dhe qeverisja vendore duhet të punojnë së bashku. Unë pres që në vitet e ardhshme të bëhet shumë më tepër në drejtim të forcimit të kapaciteteve demokratike në ngjitjen e besimit mes organizatave të shoqërisë civile dhe partnerëve të tyre në qeveri dhe në sektorin privat”, tha Lewis.

Shoqata e Bregdetit e ka realizuar kete projekt, i cili ka si qellim te nxjerre ne pah vlerat historike dhe kulturore te Himares si dhe potencialet e larta te zhvillimit te turizmit ne kete zone te rendesishme gjeografike te vendit tone.

Top Channel