Meksikë, 40 mijë të shpërngulur prej përmbytjeve

18/07/2011 13:05

40.000 vete jane detyruar te shperngulen ne jug te Meksikes pas
permbytjeve masive qe shkaktuan shirat e rrembyer te diteve te fundit.

Vershimi i ujrave qe ka marre dy jete njerezish, shkaktoi rreshqitje te tokes te cilat bllokuan rruget ne Oaxaca e shkaterruan shtepi. Trupa ushtarake dhe ekipe te Kryqit te Kuq kane furnizuar banoret e Salina Cruz me ushqime, tenda dhe ilace.

Zyrtaret lokale rekomanduan qe qeveria federale te shpalle gjendjen e emergjences per zonen e prekur. Metereologet parashikojne vazhdim te reshjeve me te njejtin intensitetet edhe per te pakten nje dite.

Top Channel