SHBA, gjykata urdhëroni heqjen e rregullit anti-gay

07/07/2011 01:05

Gjykata e Apelit në Shtetet e Bashkuara urdhëroi administratën Obama të heqë sa më parë rregullin që ndalon homoseksualët të shërbejnë në ushtrinë amerikane duke shprehur haptazi orientimin e tyre seksual.

Një panel prej 3 gjyqtarësh, arsyetuan vendimin e tyre duke thënë se ai binte ndesh me vendimin e administratës Obama të dhjetorit të 2010-s, ku thuhet se është jokushtetuese që homoseksualët të trajtohen ndryshe nga ligji.

Në një vendim të mëhershëm, kjo gjykatë dha një vendim i cili i lejoi administratës Obama të përforcone rregullin “mos pyet, mos trego” (don’t ask, don’t tell) i njohur ndryshe si DADT.

Por vete presidenti amerikan apeloi këtë vendim duke kërkuar që homoseksualët të lejoheshin të kryenin shërbimin ushtarak dhe të shprehnin haptazi orientimin e tyre seksual.

Top Channel