Indonezi, aktivizohet vullkani

03/07/2011 08:40

Soputan, një nga vullkanët më aktivë të Indonezisë, ka shpërthyer duke krijuar një re tymi dhe hiri që ka arritur lartësinë e 5 mijë metrave.

Lajmin e bëjnë të ditur shkencëtarët që po e monitorojnë.

Soputan (1783 metra i lartë) është i rrethuar nga pyje dhe për momentin nuk ka rrezik për banorët e fshatit më të afërt që ndodhet rreth 8 km larg.

 

Top Channel