Vrasja e Haririt, katër mandat-arreste

30/06/2011 12:55

Gjykata e OKB-së që heton vrasjen e ish-kryeministrit të Libanit, Rafik
Hariri leshoi kater mandat-arreste, per atentatin e vitit 2005.

Te akuzuar jane funksionare te larte te grupit shi’it, “Hezbollah”.

Rafik Hariri dhe 21 persona u vrane ne shkurt te vitit 2005 në qender te Bejrutit pas shperthimit te nje bombe, ne momentin kur kalonte karvani makinave qe e shoqeronte.

Hezbollah vazhdimisht ka kritikuar gjykaten duke e cilesuar nje komplot te Shteteve te Bashkuara, Izraelit dhe Frances. I biri i ish-kryenministrit mirepriti leshimin e mandat-arresteve duke e cilesuar kete , nje moment historik per vendin e tij.

Top Channel