Buxheti 2014-2020 përcan BE-në

30/06/2011 02:45

Plani për rritjen me 5 përqind të buxhetit për periudhën 2014-2020 duket se ka përcarë Bashkimin Europian.

Plani për rritjen me 5 përqind të buxhetit për periudhën 2014-2020 duket se ka përcarë Bashkimin Europian.

Propozimi u zbardh ditën e mërkurë nga zyrtarë të Komisionit Europian.

Por ky projekt, sic raportin BBC, shkon përkundër kërkesave të disa vendeve anëtare të BE-së që kishin kërkuar ngrirjen e përkohëshme të buxhetit të Unionit.

Britania e Madhe e quajti propozimin si joreal.

“Bratiania e Madhe dhe disa nga vendet e tjera anëtare të BE-së bënë të qartë dhjetorin e shkuar se buxheti i BE-së duhet të ngrijë dhe në ende i qendrojmë këtij mendimi”, thotë një zëdhënës i qeverisë britanike, cituar nga BBC.

Top Channel