Manifestime në Jordani

10/06/2011 17:25

Qindra aktivistë islamikë janë mbledhur sot pas lutjes së të premtes përpara selisë së Gjykatës për Sigurinë e Shtetit në Amman, për të kërkuar heqjen e saj.

Ata kanë kërkuar heqjen edhe të të gjitha gjykatave ushtarake, duke mbështetur se ato janë zanafilla e mungesës së reformave dhe të lirisë së shprehjes në vend.

Protesta drejtohej nga lëvizja islamike dhe nga krahu i saj politik.

Demonstrime të tjera janë zhvilluar përpara selisë së qeverisë dhe në qendra të tjera në jug.

Top Channel