Lady Gaga: Lejoni homoseksualët në ushtri

21/09/2010 04:40
Nga suksesi dhe fama në fushën e muzikës, këngëtarja Lady Gaga, është hedhur në politikë dhe në mbrojtje të të drejtave të njeriut, teksa u ka kërkuar senatorëve të shfuqizojnë një ligj në legjislacionin amerikan i cili ndalon homoseksualët në ushtri.

Duke folur në një manifestim të mbajtur në Portland dhe të organizuar nga një shoqatë që lufton për të drejtat e homoseksualëve, këngëtarja tha se “guri i themelit të Amerikës është barazia”. Ajo i kërkoi dy senatorëve republikanë, Susan Collins dhe Olimpia Snoue, shfuqizimin e ligjit që ndalon gay dhe lezbikët të futen në ushtri.

“Unë jam një shtetase amerikane. U bëj thirrje senatorëve të respektojnë rregullin primar të Pentagonit : ‘mos pyet, mos trego’ dhe të ndajnë pjesën më të madhe të ‘mishit’ që vendi im mund të ofrojë bashkë me lezbikët dhe gay-t”, tha pop starja.

Lady Gaga është treguar mjaft aktive edhe në rrjetet sociale, teksa në Tëitter ka bërë thirrje për mbështetje për të siguruar votat e Senatit për çështjen në fjalë. Ndërkohë, një votim proçeduarial kyç pritet të mbahet pasditen e sotme.

Top Channel