Cift stabël, partnerët shtojnë në peshë

22/06/2010 13:00

Të gjithë kemi miq, të cilët pasi janë martuar e kanë lëshuar disi veten dhe kanë marrë kilogramë më tepër, duke transformuar aspektin fizik.

Dhe kjo ndodh për një motiv të vetëm: Martesa të shëndosh.

Në një studim të publikuar në “Journal of Economics and Human Biology”, i kryer në 12 individë nga 18 deri në 40 vjec, është parë se masa trupore pas martesës është rritur 1.5 përqind te burrat dhe 2 përqind te gratë.

Duket sikur partnerët pasi martohen ‘sistemohen’ nuk e vrasin shumë mendjen për aspektin fizik.

Sa më stabël të jetë cifti, aq më shumë shëndet vihet; sa më pak qëndrueshmëri të jetë mes partnerëve aq më shumë kujdesen ata për veten e tyre, duke qenë se një ditë apo një tjetër ata mund të kalojnë sërish në ‘tregun e beqarëve”.

Top Channel