Turqi, 130 kurdë të vrarë nga muaji mars

18/06/2010 14:55

Autoritetet e Ankarasë kanë njoftuar se rreth 130 rebelë kurdë kanë mbetur të vrarë nga muaji mars në operacionet e ushtrisë turke.

Operacionet janë zhvilluar në territorin e Turqisë dhe në veri të Irakut, ku ndodhen dhe bazat e PKK-së, sic njihet ndryshe Partia e Punëtorëve të Kurdistanit.

Për të kryer operacionet e saj në veri të Irakut, ushtria turke nuk dëgjoi apelet e ndërkombëtarëve, në vecanti SHBA që i përkoi pezullimin e aksioneve.

Top Channel