Klima, Obama: Te pakesohen gazrat serre

29/01/2010 17:55

Presidenti amerikan Barack Obama ka bere te ditur se ka urdheruar agjencite federale te pakesojne emetimin e gazrave ndotes me 28 perqind brenda 2020-es.

Qeveria eshte konsumatorja me e madhe e energjise ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes.

Ne 2008-en kostoja e elektricitetit dhe karburantit nga agjencite e ndryshme federale ka qene 24.5 miliarde.

“Si konsumatoret me te medhenj te energjise kemi pergjegjesine te pakesojme konsumin tone. Objektivi eshte te ulim ndotjen”, theksoi Obama.

Top Channel