Zbulohet dhoma e ngrenies se perandorit Neron

29/09/2009 17:25

Arkeologet kane deklaruar se kane zbuluar “dhomen e ngrenies” se perandorit roman Neron, pjese e rezidences se tij e ndertuar ne shekullin e pare.

Kryesuesja e shkencetareve, Francoise Villedieu ka deklaruar se skuadra ka zbuluar nje pjese te nje dhome rrethore, e cila sipas eksperteve mendohet se rrotullohej gjate gjithe kohes duke imituar levizjen e Tokes dhe befasuar te ftuarit.

Sipas Villedieu, dhoma mbahej nga nje kollone me diameter 4 metra.

Pallati i Arte i njohur me emrin latin si “Domus Aurea”, u ngrit mbi rrenojat e nje zjarri qe shkaterroi pjesen me te madhe te Romes ne vitin 64 pas Krishtit dhe u perfunduar kater vjet me vone.

FOTO GALERI
1/7
Zbulimi nga arkeologet ne Rome

Top Channel