OKB: Klandestinet nuk jane kriminele

17/09/2009 20:15

“Emigrantet klandestine nuk jane kriminele”. Keshtu eshte shprehur ne Gjeneve komisionerja e larte e OKB-se per te drejtat e njeriut, Navi Pillay.

“Thyerja e rregullave te emigracionit nuk e bejne nje person kriminel”, ka deklaruar Pillay, duke hapur nje debat mbi “Te drejtat e njeriut per emigrantet ne qendrat e burgimit”.

Per komisioneren e larte, “ta lidhesh emigracionin e parregullte me kriminalitetin promovon nje stigmatizim te emigranteve dhe con ne nje klime ksenofobie”.

Top Channel