Barroso votohet nga Parlamenti Evropian

17/09/2009 17:35

Parlamenti Evropian i ka dhene Jose Manuel Barrosos nje mandat te dyte pese vjecar si president i Komisionit Evropian.

Perpara votimit Barroso premtoi se do t’i pergjigjet krizes globale duke arritur objektiva ne sektorin financiar dhe premtoi se do te nxjerre Evropen nga recesioni ekonomik.

“Shqetesimi i pare per qytetaret evropiane eshte papunesia dhe kriza ekonomike”, eshte shprehur ai perpara gazetareve pasi PE e votoi me 382 vota pro, 219 kunder dhe 117 abstenimeve.

Kryeministri suedez, Fredrik Reinfeldt, vendi i te cilit ka edhe presidencen e BE-se ka deklaruar se “riemerimi i Barroso na ka dhene stabilitetin e nevojshem per t’u fokusuar ne sfida te rendesishme si kriza ekonomike dhe ndryshimet klimaterike”.

Lideret e 27 vendeve evropiane emeruar Barroson, 53 vjec, per nje mandat te dyte ne qershor pas perfundimit te zgjedhjeve per Parlamentin Evropian.

Top Channel