Vendimi i Izraelit nxeh ANP

07/09/2009 18:30

Nje ish-negociator palestinez, Saeb Erekat ka deklaruar se vendimi i Izraelit per te zgjeruar kolonite ne Bregun Perendimor “kthen ne zero” cdo mundesi per te ndalur ndertimet ne kete zone.

Palestinezet kane perjashtuar cdo mundesi per rifillimin e bisedimeve per paqen me Izraelin nese nuk do te kete nje ndalje te plote te ndertimeve.

Sipas Erekat, vendimi i Izraelit cenon me tej besimin e tij si partner ne bisedimet per paqen.

“Vendimi i Izraelit per te aprovuar vazhdimin e ndertimeve kthen ne zero cdo efekt per ndaljen e ndertimeve, gjithmone nese do te kete nje ndalim. Por mes paqes dhe ndertimeve, ata zgjodhen opsionin e fundit”, ka deklaruar Erekat.

Izraeli aprovoi sot zyrtarisht ndertimin e me shume se 450 shtepive te reja ne territorin e pushtuar te Bregut Perendimor, pavaresisht presioneve te nderkombetareve per te ndalur ndertimet.

Top Channel