Somali, 1.5 milion banore kane lene shtepite

07/09/2009 16:20

Jane mbi 1 milion e gjysme refugjatet somaleze qe kane braktisur shtepite e tyre per te gjetur shpetim ne zonat me te sigurta te vendit.

Lajmin e ka bere te ditur sot ne Nairobi, UNHCR, organizata e OKB-se qe merret me ceshtjet e refugjateve dhe emigranteve.

Sipas raportimit, shumica e te larguarve jetojne ne nje situate te deshperuar, ne mungese te lendeve te para si uji, ushqimi, mjekimi dhe arsimi.

Top Channel