Gripi A, numri i te prekurve shkon mbi 11 mije

21/05/2009 15:25

Vazhdon te rritet me ritme marramendese, konkretisht 1 mije ne dite, numri i rasteve te te prekurve nga gripi A/H1N1.

Keshtu, sipas Organizates Boterore te Shendetesise, numri eshte ngjitur ne 11034, 791 raste me shume se diten e djeshme.
Nderkohe, sipas te njejtit burim, numri i vendeve ku eshte perhapur virusi eshte 41, ndersa ai i vdekjeve 85.

Vendet me te goditura jane SHBA me 5710 raste, 241 me shume se dje dhe Meksika me 3892, 75 prej te cileve me pasoje vdekjen.

Top Channel