Gripi A, numri i te prekurve shkon mbi 10 mije

20/05/2009 18:20

Sipas te dhenave te Organizates Boterore te Shendetesise, numri i personave te prekur nga gripi i ri A/H1N1 ka kaluar shifren 10 mije.

Sipas OBSH, rastet jane regjistruar ne 41 vende dhe behet fjale per 10243 te prekur dhe 80 te vdekur.

Vendet me te goditura jane SHBA me 5469 raste, Meksika me 3648, Kanadaja me 469 dhe Japonia me 210.

Deri dje, rastet e gripit te ri ishin 9830 ne 40 vende, me 71 te vdekur.

Top Channel