Papa: Bashkejetese paqesore ne Jeruzalem

15/05/2009 10:25

Papa perserit thirrjet per liri fetare dhe bashkejetese paqesore ne Jeruzalem. Ati i Shenjte zhvilloi sot nje takim ne patriarkanen ortodokse me perfaqesues te kishave te krishtera ne Token e Shenjte.

Papa Benedikti XVI ftoi te pranishmit te edukojne nje brez te krisheresh, qe te kontribuojne per jeten fetare dhe civile te ketij qyteti unik. Sot Papa mbyll viziten pesesidore ne Lindjen e Mesme dhe pasdite kthehet ne Vatikan.

Gjate vizites Papa mbeshteti krijimin e nje shteti palestinez dhe kerkoi nga palestinezet dhe izraelitet te lene menjane mosmarreveshjet.

Top Channel