Ekonomia gjermane, renie rekord

15/05/2009 10:25

Ekonomia gjermane ka pesuar renien me te madhe, qe pas ribashkimit ne tremujorin e pare te vitit.

Prodhimi i brendshem bruto ra 3,8 perqind krahasuar me tremujorin e meparshem, qe pasoi renien e eksporteve dhe investimeve.

Qeveria gjermane ka parashikuar se ekonomia do te pesoje nje ulje me 6 perqind kete vit, ndersa eksportet paten renie me te shpejte se importet.

Ekonomistet thane se rezultatet jane me te keqija nga sa pritej.

Top Channel