Brown: Shpenzimet e deputeteve do kontrollohen

13/05/2009 09:45

Shpenzimet e parlamentareve britanike gjate kater viteve te fundit, do te kontrollohen nga nje komision i pavarur.

Deklarata eshte bere nga kryeministri Gordon Brown, pas skandalit te shpenzimeve te fryra te politikaneve, qe perfshiu shtypin vendas. Kreu i qeverise theksoi se nevojiten masa ekstreme per te rifituar besimin e humbur te publikut.

“Ky eshte nje vleresim radikal, por i domosdoshem. Ne duam te tregojme se ku ka patur probleme reale dhe do te merremi me to”, tha kryeministri. Brown shtoi se nevojitet nje audit i pavarur, ndersa mund te merren edhe masa disiplinore. Udheheqesi i opozites konservatore, David Cameron, tha se do te sigurohej qe anetaret e partise Konservatore te rikthenin nje pjese te madhe te parave publike dhe ata qe do te refuzojne mund te debohen nga partia.

Nje pjese e shpenzimeve te disa deputeteve konservatore jane faturuar per sherbime te tilla, si mirembajtja e pishinave, restaurimi i apartamenteve, apo rregullimi i pronave ne fshat.

Top Channel