147 viktima civile nga bombat amerikane ne Afganistan

08/05/2009 15:05

Banoret e dy fshatrave te goditur nga bombardimet amerikane te kesaj jave kane hartuar nje liste te viktimave.

Behet fjale per 147 civile te vdekur, 90 prej te cileve ne fshatin Geraani dhe 57 te tjere ne Ganj Abad. Funksionaret e qeverise kane nisur hetimet dhe po verifikojne identitetin e viktimave.

Nese konfirmohet bilanci i mesiperm, ky do te ishte episodi i pare me i rende qe pas nisjes se luftes se koalicionit te kryesuar nga amerikanet me talebanet ne vitin 2001.

Top Channel