Kriza, shtohet ekstremizmi

07/05/2009 09:30

Historia ka treguar se shpesh here ne raste krizash dhe depresioni ekonomik, shoqerise i eshte kanosur rreziku i ekstremizmit.

Ky rrezik eshte aktual edhe tani, ku sipas nje sondazhi te publikuar ne “New York Times” edhe demokracite e zhvilluara mund te preken prej ekstremizmit.

Sipas sondazhit ne Itali dhe SHBA, 53 perqind e te anketuarve e shohin te mundshem ekstremizmin, ndersa ne Britani dhe Gjermani kjo shifer arrin ne 65 perqind.

Sondazhi zbuloi se jane shume te pritshme grevat, demonstratat e protestat ne shume vende.

Nderkohe te pyetur per personalitetin me te mire, sondazhi vendos ne krye te listes presidentin Barak Obama dhe pas tij kancelaren gjermane, Angela Merkel.

Top Channel