Britani, debat per cmimin e kartave te identitetit

06/05/2009 12:25

Njesoj si ne Shqiperi edhe ne Britanine e Madhe po debatohet per cmimin e kartave te identitetit.

Ndryshe nga te gjitha vendet e tjera europiane Britania nuk i ka pajisur shtetasit e saj me karta te tilla, ndersa pajisja ka nisur se fundmi kryeministri Gordon Brown propozon qe ato t’i jepen falas shtetasve te vendit te tij.

Projekti ka nisur ne Manchester, per te vijuar me pas ne te gjitha qytetet e tjera.

Keshilltari i Brown ne procesin e pajisjes se popullsise, propozon shperndarjen e kartave dhe pasaportave biometike falas.

Cmimi i propozuar eshte 100 sterlina qe do te beje te mundur financimin e ketij projekti.

Home Office njofton se te paret qe duhet te pajisen ne menyre te detyrueshme do te jene 200 mije persona qe punojne ne aeroporte dhe me pas ata qe do te inkuadrohen per Lojerat Olimpike. Me pas do te jene mjeket apo personat qe punojne neper pikat e karburantit.

Nisja e ketij procesi ka ngjallur interesin e nje sere biznesesh.

Top Channel