SHBA mund te bojkotoje konferencen per racizimin

28/02/2009 10:40

Ka gjasa qe SHBA te bojkotoje nje konference te OKB-se per racizmin, qe do te mbahet ne prill ne Gjeneve.

Kjo, pasi nje tekst i hartuar paraprakisht perpara takimit kritikon Izraelin dhe kufizon lirine e shprehjes. Kanadaja dhe Izraeli gjithashtu kane ne plan te bojkotojne takimin.

Ne vitin 2001 delegatet e SHBA-se dhe Izraelit u larguan nga nje konference e ngjashme ne Afriken e Jugut, pasi nje projektdokument krahasonte Zionizmin me racizmin.

Top Channel