Augustini dhe bashkëshortja Miradija i përkasin besimit krishterë por që nga fëmijëria janë rritur në një ambient të përbërë edhe nga myslimanët.

Për çdo festë islame, ata përkujdesen që të jenë pjesë e vizitave tek fqinjët më të afërt të tyre.

Njëjtë kanë vepruar edhe sot, për festën e Fiter Bajramit.

Për të dhe mikun e tij Salihun me të cilin njihet prej më tepër se 30 vjetësh, festat fetare vetëm sa i afrojnë më shumë njerëzit.

Bashkëshortet e tyre tregojnë se shoqëria ka rrjedhur pas njoftimit të fëmijëve të tyre.

Zonja e shtëpisë, Zejnija tregon se i biri i kishte ardhur një herë në shtëpi i mërzitur pse fqinjët nuk i kishin ofruar gjellën e servuar për drekë.

Në Kosovë, mbi 90 për qind e popullsisë i përket besimit islam, ndërsa pjesa tjetër besimit krishterë.

Por, harmonia në mes familjeve ka bërë që Kosova të njihet për tolerant.

Top Channel