Pas përfundimit të procesit zgjedhor në konferencë për shtyp, kandidati shqiptar për kryetar shteti në Maqedoninë e Veriut, Blerim Reka, u shpreh i kënaqur nga rezultati që ka arritur në këtë cikël zgjedhor.

Ai tha se në komunat shqiptare ka fitore 3 me 1 ndaj kundër kandidatëve, ndërsa shtoi se ka marrë vota në çdo komunë maqedonase.

Sipas tij, partitë në pushtet kanë ushtruar një presion të madh kundrejt votuesve shqiptarë dhe se elektorati është i kapur.

Reka më tej tha se ky korpus i votave “Reka për Republikën” paralajmëron një pranverë të re për vendin dhe shumë shpejt do të kemi zgjedhje të reja parlamentare.

Në fund ai u shpreh se nuk është dakord me këtë sistem zgjedhor për zgjedhjen e Presidentit duke sugjeruar rritjen e kompetencave të Presidentit të Republikës.

Top Channel