Kosova ka dështuar të anëtarësohet në INTERPOL, pas dy raunde votimi që janë zhvilluar në punimet e Asamblesë së Përgjithshme të kësaj organizate. Si në raundin e parë, ashtu dhe në atë të dytë, Kosova nuk arriti të merrte 2/3-at e votave të nevojshme për anëtarësim, përfshi abstenimet.

Në raundin e parë votuan 156 vende, prej të cilave 76 pro, 22 abstenime dhe 56 kundër. Ndërsa në të dytin 68 pro, 51 kundër dhe 16 abstenime.

Është pikërisht Asambleja e Përgjithshme, ajo që voton për anëtarësimin ose refuzimin e një kandidature, siç ishte edhe rasti i Kosovës. Shteti kandidat duhet të ketë 2/3-tat e votave të të gjitha shteteve, duke përfshirë edhe abstenimet.

Top Channel