Japoni, me pak ore pune dhe me shume femije

27/01/2009 04:55

Shkoni ne shtepi dhe shumohuni! Kjo eshte motua e pershtatshme per nje shoqeri nepotike si ajo e Japonise qe eshte bere nje nga shqetesimet e qeverise japoneze pas numrit me te ulet te lindshmerise ne bote.

Punonjesit mund te dalin dy ore para orarit ne menyre qe te kene mundesi te bejne me shume femije, thote vendimi me i fundit i ekzekutivit.

Sipas te dhenave te Ministrise se Shendetesise dhe te Punes, numri i lindshmerise ne Japoni eshte 1.34 per 1 mije raste.

Shkak per fertilitetin e ulet, mendohet te jete orari i gjate ne pune qe mesatarisht shkon ne 12 ore ne dite.

Top Channel