10 tanket e para Leopard 1 të prodhimit gjerman të premtuar nga Danimarka kanë mbërritur në Ukrainë, tha Forcat e Armatosura Daneze në një deklaratë të premten. 

Që atëherë, 10 tanke të tjera janë dorëzuar nga fabrika pasi i janë nënshtruar rinovimit dhe ato duhet të dërgohen në Ukrainë së shpejti, shtoi ai.

Danimarka ka bashkuar përpjekjet me Gjermaninë për të dhuruar automjetet, të prezantuara për herë të parë në vitet 1960, shumica e të cilave ishin çmontuar në fillim të viteve 2000. Ata gjithashtu do të ofrojnë trajnime për ekuipazhet ukrainase që do t’i operojnë ato pasi të arrijnë në Ukrainë.

Rreth 135 prej automjeteve pritet t’i dhurohen Ukrainës pasi i janë nënshtruar rinovimit, duke qenë në ruajtje për gati 20 vjet.

Në fund të janarit, Shtetet e Bashkuara dhe Gjermania njoftuan secila se do të dërgonin kontigjente tankesh në Ukrainë , duke e kthyer frikën e tyre të gjatë për sigurimin e Kievit me automjete të blinduara sulmuese. Njoftimi i kancelarit gjerman Olaf Scholz se ai do të dërgojë tanke Leopard 2 u shoqërua me një njoftim nga presidenti amerikan Joe Biden se ai po siguronte 31 tanke M1 Abrams në Ukrainë.

Top Channel