Taekwondo edhe në shkollat shqiptare/ Presidenti i KOKSH negociata presidentin e Federatës Botërore të Taekwondosë në Seul

18/10/2022 15:48

Presidenti i Komitetit Olimpik Fidel Ylli në vizitën e tij në Seul të Koresë së Jugut është takuar me presidentin e federatës botërore të taekudosë Doc.Prof, Lee Dong Sup.

Takimi u zhvillua në selinë qendrore të federatës botërore të Taekwondosë ku presidenti i KOKSH shoqërohej nga zëvendësministri i sporteve Endrit Hoxha, “mjeshtri” Kim Yong Ki, themelues i taekwondosë në Shqipëri dhe sekretari i përgjithshëm Gerti Shima.

Veç kortezive të rastit, nga presidenti i federatës botërore Lee Dong Sup u organizua edhe një ceremoni për vlerësimin e presidentit të KOKSH-it, me 7 Dan Nderi, një vlerësim ky sporteve koreane për të treguar nivelin e aftësisë jo vetëm në sport.

Zyrtarët shqiptarë, gjithashtu biseduan hapjen e zyrës ballkanike Taekwondosë në Tiranë si dhe ndërtimin e strategjisë për futjen e zhvillimin e taekwondosë në shkollat shqiptare.

Në fund të takimit, presidenti Ylli së bashku me z. Hoxha ftuan z. Lee Dong Sup të vizitojë  Shqipërinë në një të ardhme të afërt.

 

Top Channel