Klima mesdhetare e vendit tonë, gati 300 ditë me diell, si dhe kufizimet e pakta anticivid, kanë bërë që turizmi të jetë gjithëvjetor, jo vetëm bë sezon, por edhe para e pas tij.

Rrahman Kasa, Unioni Turistik Shqiptar: Turistët e kësaj periudhe vijnë nga rajoni, Kosova, Serbia, Maqedonia e Veriut. Kemi nga Gjermania, Polonia, Sllovenia, Hungaria e Çekia. Vizitojnë Tiranën, për jetën e natës, Vlorën, Sarandën.

E vetmja gjë për të cilën ankohen është ora policore, mbyllja e lokaleve dhe restoranteve në orën 11. Detyrohen të ngrihen shpejt nga darka, megjithëse duan të shijojnë jetën e natës, ushqimin tradicional që është një pasaportë jona. Ata nuk vijnë për plazh këtë periudhë.

Janë të paktë në numër, por për ne ka rëndësi që turizmi nuk ndërpritet.
Vitin e shkuar, nuk kishte pothuaj fare turistë të huaj këtë periudhë.

Top Channel