Mosmarrëveshjet për anijet e peshkimit/ Boris Johnson: Ka “turbulencë” në marrëdhëniet me Francën; Ç’thotë Macron

30/10/2021 16:36

Kryeministri britanik, Boris Johnson ka pranuar se ka “turbulencë” në marrëdhëniet e Mbretërisë së Bashkuar me Francën, në lidhje me mosmarrëveshjet për anijet e peshkimit franceze.

Johnson i tha BBC-së se gjërat që bashkonin Mbretërinë e Bashkuar dhe Francën ishin më të rëndësishme se ndarjet e tyre, ndërsa Macron u shpreh se mosmarrëveshja ishte një provë e besueshmërisë globale të Mbretërisë së Bashkuar.

Franca ka thënë se do të marrë “masa të synuara” kundër Britanisë së Madhe nëse mosmarrëveshja për licencat e peshkimit nuk zgjidhet deri të martën.

I shtyrë se si Britania do t’i përgjigjet kërcënimeve, kryeministri britanik tha se: “Ne do të vazhdojmë dhe do të bëjmë gjërat që kanë rëndësi për të dy ne dhe do të sigurohemi që të punojmë së bashku për të trajtuar çështjet e mëdha me të cilat përballen. Bota”.

Ai tha se: “ka disa turbulenca në marrëdhënie”, duke iu referuar një letre të parë nga BBC, në të cilën kryeministri francez, Jean Castex tha se BE-ja duhet të demonstrojë në këtë mosmarrëveshje se kishte “më shumë dëme në daljen nga BE-ja sesa të mbetej atje”.

“Nëse njëri prej partnerëve tanë vendos të shkelë Marrëveshjen e Tregtisë dhe Bashkëpunimit që kemi arritur, kjo është një çështje që ne duhet ta ndjekim”, tha Johnson.

Top Channel