Zjarre masive në disa zona të SHBA-së, raportohet për mbi 1.8 milion hektarë tokë të djegur deri më tani

03/08/2021 01:59

Si shumë vende të tjera të botës edhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë regjistruar disa vatra të mëdha zjarri të cilat të ndihmuar nga temperaturat e larta, thatësira dhe era kanë dalë jashtë kontrollit.

SHBA po lufton 91 zjarre të mëdha aktive në pjesën perëndimore të vendit, zjarre të cilat sipas Qendrën Kombëtare të Zjarrit, tashmë kanë djegur mbi 1.8 milionë hektarë tokë.

Qendra regjistroi zjarre në Idaho, Montana, Oregon, Washington, California, Alaska, Wyoming, Colorado, Utah, Nevada, Arizona dhe Minnesota. Shumica e zjarreve, respektivisht 56 prej tyre, po ndodhin në Idaho, Montana dhe Oregon.

Qendra theksoi se “me tymin që mbulon Ëashingtonin lindor në Montana-n perëndimore, temperaturat arritën si në vitet e 90’ta në 109°F (43 gradë celsius)”.
Më tej, thuhet se dje u raportuan 7 zjarre të reja duke e çuar totalin në mbarë SHBA-në në 91 zjarre të mëdha që kanë djegur 1.800.386 hektarë tokë.

Top Channel