Prokuroria nisi hetimet për sulmin kibernetik përmes “Instagramit” te Ambasadës Shqiptare ne Rumani.

Sipas burimeve te TCH, ambasadori Ilir Tepelena ka njoftuar autoritetet vendase për përdorimin e rrjeteve sociale nga persona te paidentifikuar qe nxisin urrejtjen.

Ne një profil te hapur enkas, tregojnë burime zyrtare te Top Channel, cenohet imazhi i vendit tone dhe i shtetasve shqiptare. Piratet kibernetike e konsiderojnë Shqipërinë  si “shteti  qe nuk ekziston”, kurse shtetasit shqiptare etiketohen  si “albananas”.

Piratet kompjuterikem sipas burimeve te konfirmuara te prokurorisë, bëjnë thirrje raciste dhe denigruese, duke përdorur fotografinë e ambasadorit shqiptar ne Rumani, te cilin e  konsiderojnë si politikan meksikan që nuk duhet besuar. Jo zyrtarisht, pjesëtare te grupit te hetimit shpjegojnë për TCH  se çështja është regjistruar për akuzat e shpërndarjes se materialeve raciste dhe ksenofobe përmes rrjetit kompjuterik, fyerje me motive raciste dhe falsifikim kompjuterik. Por ndërsa kane kaluar pak dite nga nisja e këtij hetimi, autoret nuk janë identifikuar ende.

Top Channel