Pjata tradicionale me porosi/ Izolimi ndryshon shërbimin por jo traditën

01/01/2021 13:26

Në Gjirokastër Marjeta gatoi këtë vit lakrorin e Vitit të Ri për dhjetëra familje si pjesë e porosive të një restoranti të vogël në pazar.

Këtë vit pavarësisht  pandemisë ajo beson se tryeza e fundvitit ka për të qenë plot dhe do mbledhë përreth saj edhe të rinjtë për shkak të kufizimeve. Recetat traditcionale të qytetit u përzgjodhën më me kujdes këtë vit duke rizgjuar kallofacen, lakrorin me themër apo edhe tavën me osa.

Porositë e kryera online për lakror shtëpie kanë shkruar deri në Tiranë e qytete të tjera të vendit ndërsa gatimi traditcional i datës 1 Janar u përzgjodh si dhuratë festash për prindërit e moshuar prej atyre që nuk mundën të vijnë këtë vit në shtëpi.

Top Channel