Fëmijët jetimë

Rusia arriti të nxjerrë 30 fëmijë jetimë nga kampi  i ferrit Al Hol.

Delegacioni priti në kamp kreun e përbashkët të Departamentit të Marrëdhënieve të Jashtme,  Abdul Karim Omar dhe bashkëkryetarin e “Fenner Alkaait “, Abdul Rahman Salman” dhe Sana Dham anëtarë të organit administrativ të Departamentit të Marrëdhënieve me Jashtë dhe Belqis Hamandi janë nënkryetare të “Autoritetit të Grave të Rajonit”, Jazeera dhe Zozanne Anz në emër të Zyrës për Marrëdhëniet e Grave YPJ.

Gjatë konferencës për shtyp të mbajtur midis të dy palëve komisionerja për të Drejtat e Fëmijëve të Rusisë tregoi marrjen e përgjegjësisë ndaj këtyre fëmijëve jetimë, pasi qëndrimi i këtyre fëmijëve brenda kampit do të thotë ndërtimi i një gjenerate të re terroriste, duke mbrojtur të gjitha vendet gjithashtu mbajnë detyrat e tyre humanitare ndaj qytetarëve të tyre.

“Sot, 30 fëmijë do të dorëzohen pasi identiteti i tyre është konfirmuar dhe të gjitha testet e nevojshme janë krye”, tha ajo.

Nga ana tjetër Larissa Nicolaivenana, nënkryetare e komisionerit për të drejtat e fëmijëve tha se Rusia ka përfunduar procesin e kthimit.

Nikolaifa gjithashtu falënderoi vetë-administrimin e Sirisë veriore dhe lindore për bashkëpunimin e tyre për të përfunduar këtë operacion humanitar.

FOTO GALERI
1/3
Fëmijët jetimë nga Rusia

Top Channel