Naya nga Nakaragua

Ata thonë se një fotografi vlen një mijë fjalë, por ç’mund të themi për dhjetëra fotografi?

Nga mbi 50 vende? Epo, ky është një libër dhe quhet Tregime Lodrash: Fotografi të Fëmijëve nga e gjithë Bota dhe Gjërat e Tyre të Preferuara.

Për rreth dy vjet, fotografi italian Gabriele Galimberti ka vizituar djem dhe vajza anembanë globit për të kapur portretet e tyre me atë që kanë më të çmuar – lodrat.

Nga Teksasi në Indi, Malavi në Kinë, Islandë, Marok dhe Fixhi, Galimberti regjistroi gëzimin spontan dhe natyral që bashkon fëmijët pavarësisht prejardhjeve të tyre të larmishme.

Pavarësisht nëse fëmija zotëron një flotë të vërtetë makinash në miniaturë apo thjesht një majmun të vetëm të mbushur, krenaria që ata kanë është shumë e çmuar.

FOTO GALERI
2/20
Talia nga Algjeria

Top Channel