Pavarësisht urdhrit të Ministrisë së Shëndetësisë në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit për marrjen e masave higjenike në institucionet arsimore ndaj koronavirusit, një gjë e tillë siç e shikoni nuk ka ndodhur.

Nuk ka ujë të ngrohtë si dhe solucione për larjen e duarve”

“S’keni pasur ndonjëherë sapun këtu në universitet?”

“Jo…”

“Po me çfarë i lani duart?”

“Po me letra të lagura… kemi kërkuar në klasa e këshilla studentorë të merren masa, pasi me situatën e koronavirusit rrezikojmë. Por deri më tani asnjë kusht higjenik”.

Në mungesë të kushteve higjenike të siguruara nga universiteti, studentët kanë marr masat vetë me blerjen e dizinfektuesve. Në të njëjtën gjendje ndodhen përgjithësisht, edhe mjediset shkollore. Strukturat e ministrisë së arsimit dhe të shëndetësisë nuk kanë siguruar artikujt higjeno-sanitarë në të gjitha institucionet arsimore, ashtu siç kërkon urdhri.

“Nuk ka ujë të ngrohtë, madje ka raste që s’ka ujë fare. As sapun nuk ka, i lajmë duart me dizinfektant.

I kemi porositur të mos shkojnë në tualete. Lë për të dëshiruar, pisllik…”

Top Channel