Nëse për njerëzimin, Kubi i Rubikut është një sfidë më vete, një robot ia del ta zgjidhë me një dorë.

Krijimi i Dactyl- it është një hap i rëndësishëm drejt makinave të shkathëta si dhe në përdorime industriale, për shembull në gjendje të punojnë në një ambient shtëpie.

Dactyl është një dorë robotike e zhvilluar nga organizata jofitimprurëse amerikane për kërkime të inteligjencës artificiale, OpenAI.

Kishte kaluar një vit që kur organizata po punonte për këtë rezultat dhe në vitin 2018 ajo kishte prezantuar një version të parë të robotit në gjendje të manipulonte kubin me shkathtësi të jashtëzakonshme, falë një algoritmi.

FOTO GALERI
1/4

Top Channel