Korporatës së investimeve i’u hap drita e gjelbërt jeshile nga komisioni i veprimtarive prodhuese.

Qeveria angazhohet të krijojë një ndërmarrje të re publike, e cila do të përdorë pronat shtetërore për të realizuar vetëm apo me partnerë privatë investime që janë rentabël dhe nxisin zhvillimin ekonomik.

Lista e pronave është e shkurtër deri tani sipas Ministrisë së Financave. Zonat e lira ekonomike, dhe dy-tre prona të tjera të identifikuara. Vetëm funksionimi i korporatës do të ketë një buxhet prej rreth 3 milionë euro.
Drafti fillestar për krijimin e korporatës së investimeve hasi kundërshti të mëdha nga BE, dhe institucionet financiare ndërkombëtare.

Fillimisht qe parashikuar që kjo ndërmarrje shtetërore të mos i nënshtrohej rregullave t prokurimit publik. Por tani qeveria thotë se ka reflektuar.

Sipas Ministrisë së Financave korporata do jetë subjekt kontrolli nga KLSH dhe do i nënshtrohet ligjit të prokurimit publik, kur prokuron fonde shtetërore dhe rregullave të donatorëve kur përdor paratë e tyre.

Top Channel