Dhjetëra shtete paditin Trump për politikën “Zero tolerancë”

27/06/2018 00:41

Shumë shtete amerikane kanë paditur ditën e djeshme administratën Trump mbi ndarjen e fëmijëve nga prindërit emigrantë në kufirin mesh SHBA-ve dhe Meksikës.

Në Padinë e tyre thuhet se duke thënë se urdhri i Presidentit Donald Trump, dhënë javën e kaluar për të ndalur këtë fenomen, ishte thjesht një iluzion.

Në një ankesë të paraqitur pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor të Seattle në SHBA, 17 shtete dhe Distrikti i Kolumbias, argumentuan se politika e administratës ishte jokushtetuese, pjesërisht sepse ishte “e motivuar nga animusi dhe dëshira për të dëmtuar” emigrantët që vinin nga Amerika Latine.

“Rendi i ri ekzekutiv federal nuk i kthen së bashku mijëra familje që u ndanë nga politika e qeverisë federale dhe kjo nuk pengon që familjet të ndahen në të ardhmen”, tha Prokuroria e Përgjithshme e Lagos Madigan në një deklaratë ku njoftuan për padinë.

Ndarjet familjare filluan për shkak të politikës dy mujore “zero tolerancë” të administratës Trump, ku u kërkua të ndiqeshin penalisht të gjithë të rriturit që kalojnë kufirin ilegalisht, duke përfshirë edhe ata që udhëtojnë me fëmijët.

Por Trump bëri një hap mbrapa të mërkurën e kaluar, në mes të zemërimit në rritje, që shkaktuan sidomos dalja e disa imazheve të fëmijëve që mbaheshin në kafaze.

Urdhri i presidentit republikan që i dha fund ndarjes së familjeve nuk shpjegoi se si politikat e tij të emigracionit agresiv mund të rregulloheshin për t’i mbajtur familjet të paprekura, t’i strehonte dhe të vlerësonte statusin e tyre ligjor.

Top Channel