Ata janë rebelët e artit, ata që bënë artin kaq admirues, kaq novator.

Megjithëse nuk dukeshin si revolucionarë, këta artistë ndryshuan skenën e artit, tronditën botën dhe lanë një shenjë të veçantë në skenën e artit historik përgjithmonë.

“Pikturat që evolucionuan artin” është një libër që vlerëson këta njerëz dhe veprat e tyre artistike. Ajo përmban 100 piktura ikonike dhe tregon historinë e artit në çdo lëvizje të ndryshme dhe në çdo zhanër.

Më poshtë është një koleksion i vogël i asaj që do të gjeni në libër së bashku me disa citate që shpjegojnë veprat e artit.

FOTO GALERI
2/13
2. " The Garden of Earthly Delights " i Hieronymus Bosch (1500-1505) - "Lakuriqësia e tyre është kaq e turpshme dhe e rastësishme sa efekti është më shumë fëmijënor sesa erotik. Ne po shohim një lloj qenieje njerëzore që është e panjohur për ne.

Top Channel