Ata janë rebelët e artit, ata që bënë artin kaq admirues, kaq novator.

Megjithëse nuk dukeshin si revolucionarë, këta artistë ndryshuan skenën e artit, tronditën botën dhe lanë një shenjë të veçantë në skenën e artit historik përgjithmonë.

“Pikturat që evolucionuan artin” është një libër që vlerëson këta njerëz dhe veprat e tyre artistike. Ajo përmban 100 piktura ikonike dhe tregon historinë e artit në çdo lëvizje të ndryshme dhe në çdo zhanër.

Më poshtë është një koleksion i vogël i asaj që do të gjeni në libër së bashku me disa citate që shpjegojnë veprat e artit.

FOTO GALERI
1/13
1. "Adele Bloch-Bauer I" e Gustav Klimt (1907) - "Bien në sy motivet egjiptiane dhe trekëndëshat e mprehta. Në këtë lloj pikture me mozaik, është e habitshme se sa mirë portreti realist është ankoruar në sfondin e artë".

Top Channel