Mianmar, San Suu Kyi jashtë garës presidenciale

10/03/2016 13:00

Lega Kombëtare për Demokraci në Mianmar caktoi kandidatët për president, duke konfirmuar se liderja e saj Aung San Suu Kyi nuk do të marrë pjesë në këtë garë.

Gruaja që ia kushtoi jetën rrëzimit nga pushteti të juntës ushtarake, nuk arriti ta bindte ushtrinë të hiqte klauzolën që i pengon marrjen e presidencës.

Sipas klauzolës në fjalë, San Suu Kyi nuk e udhëheq dot vendin, pasi djemtë e saj janë britanikë dhe jo birmanezë.

Top Channel