Ky është një udhëtim në kërkim të një qyteti fantazmë në bregdetin shqiptar. Ai lindi diku në vitin 1205 dhe në pak kohë u shndërrua në një qendër ekonomike dhe ushtarake.

Aq rëndësi kishte ky qytet, sa edhe Raguza e Venediku vendosën aty konsujt e tyre. Shumë ushtri e kthyen në qendër të zbarkimeve në bregdetin shqiptar. Deri në vitin 1370, kur ai humbet, duke u shuar nga të gjitha hartat dhe dokumentet.

Ç’ndodhi me Spinaricën dhe qytetërimin e saj? Ku ndodhet ai sot? Për ta mësuar, ndiqni të plotë dokumentarin “Qyteti fantazmë”, pjesë e ciklit “Gjurmë shqiptare” të gazetarit Marin Mema.

FOTO GALERI
1/5
Ana Komnena

Top Channel