Që prej viteve 80, një arvanitas i quajtur Aristidh Kola, u shfaq gjithmonë e më fort në arenën publike në Greqi…

Veprat e tij shkundën jo pak opinionin grek të mësuar për një kohë të gjatë me heshtjen dhe historinë e deformuar të prejardhjes së arvanitëve.

Ai zgjodhi të përballet, të reagojë, të flasë, të mos tërhiqet përballë kërcënimeve të shumta…Aristidh Kola solli të vërteta të forta…Por kush ishte ky arvanitas nga zona e Thivës që lindi në vitin 1944 dhe mbylli sytë në vitin 2000 mes dyshimesh të forta se u helmua ?

Vizitat e tij në Shqipëri, lidhja me shqiptarët, të fshehtat e të panjohurat…

Ndiqni të plotë dokumentarin e ciklit “Gjurmë Shqiptare” të gazetarit Marin Mema

Top Channel