Mrekullia e pemës që frymëzoi “Avatar”

05/05/2015 00:00

Gjatë një udhëtimi në Ashikaga Flower Park në Japoni, piktori britanik Peter Lourenco fotografoi shelgun mbi njëshekullor në lulëzim të plotë, nga i cili regjisori James Cameron mori shtysën për të realizuar filmin e tij.

Pema është 144-vjeçare dhe degët e saj të panumërta janë vendosur brenda një strukturë metalike, e ndërtuar pikërisht në mënyrë të tillë duke krijuar një “kaskadë” të vërtetë lulesh ngjyrë vjollcë që zbresin nga qielli.

 

FOTO GALERI
1/5
Një version real i Pemës së Jetës së filmit “Avatar”.

Top Channel