Shprehjen “t’u haptë toka nën këmbë” shpesh e përdorim në mënyrë figurative, por cfarë ndodh kur toka hapet vërtet?

Më poshtë disa foto nga zona të ndryshme të globit që tregojnë vrima të thella, disa herë që shkojnë me diametër prej qindra metrash që përpin gjithcka e në disa raste kanë marrë edhe jetë njerëzish.

Vrimë e hapur në dyshemene e një banese në Guatemalë më 19 korrik 2011. E thellë 12 metra dhe me diametër 80 centimetra.

Sërish në Guatemalë. Gropë e hapur më 31 maj 2010 pas kalimit të uraganit “Agatha”. Disa banesa të përpira, dhjetra viktima.

Pekin 2011. Toka përpin rrugën pas reshjeve të dendura të shiut. 

Rikthehemi në Guatemalë. 23 shkurt 2007. Toka përpin 12 banesa. 3 viktima.

Valencienes, Francë, 19 qershor 2001.

Sërish në Guatemalë, sërish në maj të 2010-ës, pas kalimit të uraganit “Agatha”, por këtë herë në një lagje tjetër të kryeqytetit vendas. Fatmirësisht pa viktima.

Florida, qershor 2004. Toka çahet frikshën në një zonë të grumbullimit të mbetjeve fosforike.

Top Channel