Vlora mirëpret turistët

05/07/2012 00:00

Gjiri i Vlorës është një nga zonat më të frekuentuara gjatë sezonit
veror për shkak të bukurisë natyrore, plazhet e larmishme dhe ujin e
pastër.

Dhjetra mijë persona, një pjesë e mirë nga jashtë vendit shkojnë në këtë zonë për të shijuar pushimet. Ne disa kilometra vije bregdetare, Vlora ofron plazhe ranore dhe shkembore si dhe nje numer te madh hotelesh dhe restorantesh. Por ajo qe vleresohet me shume eshte natyra.

Grupi me i madh i pushuesve eshte nga Kosova, ata çdo vit shkojne ne brigjet e gjirit te Vlores.

Turistet vendas vleresojne maksimalisht natyren dhe pastertine e ujërave.

Te dhenat flasin per nje shtim te turizmit gjate ketij sezoni dhe ne ditet ne vazhdim. Vlora çdo vit ka rritur kapacitetet pritese, por edhe mundesite qe u jep turisteve per pushim dhe argetim. Klima bregdetare nderthuret me klimen malore, ne kete zone ka plazhe ranore shume te gjera dhe te pa prekura nga ndertimet. Plazhe shkembore te frekuentuara me se shumti nga te rinjte.

Top Channel